Sperciebonen met gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Sperciebonen met gehaktballetjes in pittige tomatensaus

geplaatst op: 02-08-2016

Sperciebonen met gehaktballetjes in pittige tomatensaus.

nodig:

3 tenen knoflook
olijfolie
1 tomaat
1 paprika
half bakje tomaten tomatenpassata (ik had een blikje tomaten en heb er wat balsamicoazijn bij gedaan)
200 ml water
beetje kurkuma
beetje cheyenne peper
zeezout en zwarte peper
sperciebonen (400 gram)

Hoe maak je het:
Verwarm de olijfolie in de wok. Snijd de knoflook in kleine stukjes en bak even aan met de kurkuma en cheyenne peper. Breng een pan met water aan de kook en kook de sperciebonen tot ze beetgaar zijn. Snijd de tomaat en de paprika in stukjes en bak 5 minuten mee. Voeg ondertussen de tomatenpuree en het  tomatenpassata met iets water bij het paprika/ knoflookmengsel. Maak op smaak met zout en peper, voeg de boontjes toe en laat nog even pruttelen.

Als extra deed ik er kleine gehaktballetjes bij door. Gekruid met gember, zout, peper, komijn, ei, gedroogde uitjes en wat paneermeel.

Serveer met bijvoorbeeld met rijst, couscous, pasta etc.

Eet smakelijk!

Reacties:

Er zijn geen reacties