Pittige kip

Pittige kip

geplaatst op: 13-01-2014

Pittige kip

 Gevogelte

4 porties uit Nederland

In 20 minuten klaar

Nodig:

400 gram kipfilet
3 uien (i.p.v. 3 heb ik 1 grote ui gebruikt en 3 lenteuitjes)
2 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook (ik deed er 4 in)
1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden of kip)
2 eetlepels azijn
9 eetlepels ketjap
6 eetlepels ketchup(I.p.v. nam ik een flinke theelepel currypasta en een klein blikje tomatenpuree)
6 eetlepels bruine basterdsuiker(4 eetlepels vond ik voldoende)
2 theelepels sambal
4 eetlepels pindakaas
300 gram taugé(hield ik achterwege)

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de uien.

Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar.

Neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de uien aan. Pers er de tenen knoflook boven uit en voeg de drinkbouillon toe.

Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg de bruine basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus.

Voeg de kipblokjes toe aan de saus en warm het geheel goed door.

Voeg tenslotte de taugé toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft.

Bron: © Familie

Erbij: Sperciebonen en witte rijst gekookt in bouillon.

 

Eet smakelijk!

Reacties:


Door: Richard op 20-10-2016 om 11:09
Die is wel lekker!