Kip pistache uit de tajine

Kip pistache uit de tajine

geplaatst op: 10-02-2014

Kip met pistache uit de tajine.

Ingrediënten

Porties: 6

1,25 kg kipfilet, in grote blokjes gesnedentajine
4 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gehakt
750 ml kippenbouillon
3 kleine ingemaakte citroenen (optioneel)
2 theelepels gemalen komijnpoeder
2 theelepels gemberpoeder
½ theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel zout
zwarte peper naar smaak
100 gr sultanas (of rozijntjes) in plaats van rozijnen heb ik abrikozen gebruikt|
150 gr gepelde pistachenoten
50 gr verse korianderblaadjes

300 gr couscous

3 eetlepels verse gehakte munt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1uur ›  Bereiding: 45min  › Klaar in:1uur45min

Bak de blokjes kip in de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan.Voeg de uien en knoflook toe, voeg nog wat olijfolie toe, indien nodig en bak tot de ui glazig is.Doe de kip terug in de pan. Voeg de kippenbouillon, citroenen (indien gewenst), komijn, gember, kaneel, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat 30 minuten sudderen op een laag vuur, roer af en toe.

Roer de rozijnen, pistachenoten en koriander erdoor (bewaar wat bladeren ter garnering) en laat gedurende 15 minuten verder sudderen.

Ondertussen bereid je de couscous: doe de couscous in een kom, kook 500 ml water en giet over de couscous. Dek af en zet opzij tot er geen water meer over is. Gebruik een vork om te roeren en de korrels los te maken. Bestrooi met een eetlepel olijfolie, gehakte munt, zout en peper. Meng goed.Serveer de tajine en saus over de couscous en garneer met een paar blaadjes koriander.

Tip: Ik kookte er gebroken rijst in bouillon bij, en voegde er in stukken gesneden winterwortel bij.

 Risotto smaakt ook vast heel goed bij deze kip tajine.

Reacties:

Er zijn geen reacties