Indische kip met rijst en kouseband

Indische kip met rijst en kouseband

geplaatst op: 30-10-2013

Indische kip met rijst en kouseband.

Typisch oosters: zoet en pikant. In plaats van kouseband kun je ook sperciebonen gebruiken..

Bereidingstijd: 20-30 Ingrediënten voor 4 personen

300 gr pandanrijst
2 el zonnebloemolie
1 pakje boemboe voor ajam smoor (Conimex) 
4 kipfilets (in blokjes)
1 blik tomatenblokjes op sap
1 bosje kouseband(schoongemaakt en in stukjes van ca 4 cm)
2 el gembersiroop 

4 el gebakken uitjes

 

Voorbereiding

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe. Doe de kipfiletblokjes erbij en bak rondom bruin. Voeg dan de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en stoof de kip in ca 15 minuutjes zachtjes gaar, met het deksel schuin op de pan. Breng evt op smaak met peper&zout.

Doe er dan de kousenband bij en stoof een minuutje of 10 mee. Proef de saus en doe er de gembersiroop bij.

Serveertips

Serveer deze Indische kip met de geurige pandanrijst en bestrooi het royaal met de gebakken uitjes. Voor de liefhebber van pittig neemt u er sambal bij

Bron

Allerhande

Reacties:

Er zijn geen reacties