Hamlapjes met zoete aardappel

Hamlapjes met zoete aardappel

geplaatst op: 27-05-2014

Hamlapjes met zoete aardappel.

*en het smaakte voortreffelijk*

Als ik eten kook en braad, meet ik eigenlijk nooit iets af. Het gaat zo'n beetje op gevoel. Zo ook deze maaltijd. Niet te veel poespas, weinig werk, want ik was de hele dag van huis, had geen zin om uitgebreid te koken en had ook geen boodschapjes gedaan. Meestal ligt er genoeg te grijpen in de koelkast-vriezer-aardappelmand- en voorraadlade.

Dit was genoeg voor 2 personen.

Een flink hamlapje in dunne reepjes, voeg daar chilisaus en sambal bij, even lekker omroeren en de oven in op zo'n 180 graden ongeveer 30 minuutjes om te garen. Doe er daarna een rode zoete gesneden puntpaprika bij, een stuk of wat gedroogde in olijfolie tomaatjes en 2 in dobbelstenen gesneden zoete aardappel. Even flink met olijfolie besprenkelen, omroeren en de oven weer in tot de aardappelblokjes gaar zijn. Bestrooien met basilicum, zout en peper naar wens.

Smakelijk!

Reacties:

Er zijn geen reacties