Gebraden tam konijn

Gebraden tam konijn

geplaatst op: 12-11-2013

Gebraden tam konijn

Ingrediënten

1 konijn in stukken gesneden,  boter of margarine, honing en mosterd, zout en peper, 1 ui, 4 tomaten of 2 el tomatenpuree, 1 laurierblad.

 

Bereiding

 

Smelt de boter en wacht tot het schuim wegtrekt. Bak hierin de met honing-mosterd, peper en zout ingewreven konijnendelen vlug rondom bruin. Voeg er de geschilde tomaten of -puree, de gesnipperde ui en het laurierblad bij. Laat het konijn in gesloten pan op een laag vuur gaar sudderen. Ongeveer 3 uur sudderen moet goed zijn. Maak de jus af met water.

Ik heb er gedroogde abrikoosjes bij doorgedaan. De wellen tijdens het sudderen. Cranberries doen het ook goed bij konijn en haas.

Serveren met aardappelpuree en bijvoorbeeld rode kool, is een mooie lekkere combinatie.

 

Reacties:

Er zijn geen reacties