fotoboeken2016

winter in november 2016

Zo leuk! Het eekhoorntje, ik kan beter zeggen: èèn van de eekhoorntjes. Elke dag en telkens op dezelfde tijden komen ze langs. Vandaag staat hij of zij op het portret.

zondagochtend 16 0ktober

Bruinehaar, Langeveen en Geesteren, zondagmorgen 16 oktober tussen 8 en 9 uur. Beetje mist, een opkomende zon, herfst en een heerlijke stille rust.

Berlijn 2016

Een kleine impressie van 4 daagjes Berlijn. Nog lang niet alles gezien, maar wat een mooie stad, wat een geschiedenis. En wat heerst er een rust. Ik wil in ieder geval snel weer terug.

Lesbos 2016

20-07-2016

Onze vakantie in Pétra op Lesbos was prachtig. (op de laatste 2 dagen na, toen werd ik verrast door een ischias in mijn linkerbeen)
Helaas was het erg rustig op het eiland, want het Griekse eiland ligt zo'n 20 km voor de kust van Turkije. Voor de vluchtelingen stroom dus een makkie om aan te spoelen met hun roeibootjes. De "vrijheid" tegemoet.Op Lesbos zijn 2 vluchtelingenkampen, maar je ziet ze niet. De Ghanezen, Syriërs, Albaniërs etc. zitten ver van alles in de bergen opgesloten in tentenkampen. Ze mogen er niet uit. Ze zijn in afwachting van een vergunning of wat dan ook. De Grieken op het eiland hebben ontzettend hard gewerkt om alle zwemvesten, warmtedekens, troep enzovoort, voordat de toeristen kwamen van de stranden en de rest van het eiland te ruimen. Het was veel troep. Heel veel troep.

Wij hebben genoten van het eiland, de bevolking, het eten, de zon, alles. Ik hoop werkelijk dat de toeristenstroom weer snel op gang komt. Lesbos heeft ons nodig.

 

Een bijzonder mooie plek: Het Stift

04-07-2016

Op donderdag 1 juli waren wij te gast bij Henk Dikker Hupkes in Weerselo: Het Stift. Een prachtige plek net buiten het dorp. Henk is daar sinds een paar jaar  predikant. Nu ben ik/zijn wij niet christelijk en hadden echter nog nooit van Henk Dikker Hupkes gehoord, maar wij leerden hem kennen toen hij onlangs de uitvaartdienst van mijn schoonvader heeft geleid. Het was prachtig. Henk is een verteller, dus een gesprek was zo aangeknoopt. En zo ook van hem de uitnodiging om deze plek  eens van dichtbij (erg dichtbij ons huis trouwens) te komen bekijken.

Onder het genot van thee en andere lekkere versnaperingen kregen wij een kijkje in de bijzondere wereld die Het Stift heet. Ga anders zelf eens een keer kijken.

Zwanen in juni.

Baby's, mama en papa zwaan in het kanaal Almelo Nordhorn. Erg jammer dat er mensen zijn die hun vuilnis niet in eigen vuilnisbak gooien.

zwanen in mei

19-05-2016

Terwijl mama zwaan nog steeds aan het broeden is, zwemt papa zwaan een rondje over het Almelo-Nordhorn kanaal bij Weerselo.

mei 2016

10-05-2016

Veenpluis, libelles en de zon.En dat allemaal in mei. Love it.

Langs het kanaal Almelo - Nordhorn

11-04-2016

Meerkoeten, knobbelzwanen, wilde eenden, suffolk schapen en lammetjes en meer moois bij Weerselo in en  langs het Almelo- Nordhorn kanaal op een zonnige april zondag.

April 2016

Eindelijk een paar adders gespot in de Engbertsdijkvenen. En ik kon een paar blauwe heikikkers vastleggen met mijn camera. Blij mee.

Leuk om te weten:
bron: wikipedia
 

"De heikikker heeft een bruine kleur, vaak met vlekken op de rug en flanken, de achterpoten zijn licht gebandeerd. Ongevlekte exemplaren komen ook voor, deze hebben een kleur die doet denken aan kipfilet. De dorsolaterale lijsten zijn vaak lichter van kleur, op het midden van de rug is vaak een lichte rugstreep aanwezig, begrensd door donkere wratten. Bij sommige populaties ontbreekt deze streep echter. De buik is meestal ongevlekt of soms grijs gemarmerd aan de flanken. Ook dit kenmerk geldt niet voor alle populaties, sommige populaties hebben juist altijd een gevlekte buik. Achter de ogen is een zeer brede, bruine langwerpige oogvlek aanwezig die loopt van het oog tot de voorpoot. Over de onderlip loopt een gele streep tot de mondhoeken. De achterpoot van de heikikker is eenvoudig te herkennen aan de relatief grote metatarsusknobbel. Deze structuur is verhard en veel langer dan die van andere soorten, die meestal een zachte knobbel hebben.

De kop eindigt relatief spits, de ogen zijn geelbruin van kleur, de pupil is horizontaal en enigszins elliptisch. Het trommelvlies is gelegen in de oogvlek en bruin van kleur, het heeft een diameter van ongeveer twee derde van die van het oog.

De heikikker bereikt een lengte van ongeveer 55 tot 60 millimeter en kan tot 7 cm lang worden. In uitzonderlijke gevallen wordt een lengte van 8 cm bereikt, maar dit geldt alleen voor exemplaren in het zuidoostelijke deel van het verspreidingsgebied. Mannetjes in de paartijd zijn vaak donkerder tot blauw gekleurd".

 

 

 

Februari en maart 2016

27-03-2016

Op zoek naar de blauwe veenkikkers. Waren ze vorig jaar wel hier, vandaag jammer genoeg niet. Wel een dagelijks bezoek van de eekhoorntjes achter in de tuin.

Januari 2016

*Sneeuw is mooi*