fotoboeken 2017

in de "blauwe engel"

25-09-2017

Normaal ben ik niet zo van de wedstrijden. Meedoen aan iets en dan nooit een uitslag vernemen. Deze keer was het anders. In de Twentse Courant Tubantia stond eigenlijk wel een heel mooie wedstrijd. Een foto wedstrijd wel te verstaan. Dat vind ik dus best interessant.

In Almelo op het Indië terrein is van 30 augustus 2017 t/m 23 september 2017 bijna dagelijks "Het Verzet Kraakt" te zien geweest. Wij hebben deze voorstelling zelf ook mee gemaakt. De moeite waard. Zelfs de bietenstamppot en de brandnetelsoep waren heerlijk. We werden ontvangen op het "Verzet Kraakt station". Een station uit 1944. Daar stond de trein de "Blauwe Engel"

Op 15 november 1944 overvallen verzetsstrijders een filiaal van de Nederlandsche Bank in Almelo. De buit: 46,1 miljoen gulden. Een recordbedrag tot op de dag van vandaag. De overval lukt, maar een paar weken later hebben de Duitsers het geld weer terug. Een deel van de verzetsmannen wordt opgepakt en sterft in de kampen. Een enkeling overleeft de oorlog. Dit zijn de feiten...maar, wat zijn de verhalen? Beleef dit waargebeurde verhaal bij het theaterspektakel 'Het Verzet Kraakt'. - bron: stadstheater Almelo/ Tubantia

Om de "Blauwe Engel" draaide dus de foto wedstrijd. Wie de mooiste foto van deze trein maakte toen deze op weg was van Utrecht Maliebaan cq het Spoorwegmuseum naar Almelo kon een prijs winnen. Deze prijs bevatte een treinticket van Almelo terug naar Utrecht Maliebaan met de Blauwe Engel.

Hoe dan ook: ik met mijn canon 750D op pad, mijn wederhelft ook mee. Met zijn telefoon. Een prachtige locatie gevonden ergens tussen Rijssen en Wierden, waar wij niet de enigste mensen waren. En ja hoor daar kwam hij: de "Blauwe Engel". Je hebt maar één kans uiteindelijk om het mooiste plaatje te maken. Natuurlijk wel meer dan één foto gemaakt hoor, maar je mocht maar met  één meedoen. Lastig kiezen. Stuur je een treinfoto van voren, of toch de achterkant van de trein. En dan in kleur of zwart/wit? Ik stuurde hem in zwart/wit van de achterkant. Richard stuurde de vanuit een greppel genomen "Blauwe Engel" foto. Niks geen toestanden met grote spiegelreflex camera's en superlenzen. Nee gewoon met je Iphone 7 plus meedoen met deze wedstrijd.

En toen kwam de uitslag. Op 11 september jl.

Van harte gefeliciteerd! U bent één van de tien prijswinnaars in de lezerswedstrijd ‘De Blauwe Engel’ van De Twentsche Courant Tubantia. Uw foto is door de jury geselecteerd als één van de beste en meest originele inzendingen bij deze actie rond ‘Het Verzet Kraakt’.

Graag nodigen wij u uit om maandag 25 september 2017 mee te reizen in de historische trein De Blauwe Engel, die vanaf het spooremplacement in Almelo terugrijdt naar Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Deze uitnodiging geldt voor maximaal twee personen. U mag dus een introducé meenemen.

Ik was de introducé en dat was was ook machtig mooi. Het was prachtig. Bij de machinist voor in de boemel. Stinkende diesel, lekkers en drinken  in de trein, blije mensen en Richard die van zijn gewonnen treinfoto een uitvergroting mee kreeg, aangeboden door de  Twentse Courant Tubantia.

Daarna van het spoorwegmuseum via de Domtoren naar even wijn op een terras aan het water, een lekkere tapas maaltijd bij Vintage midden in de stad, naar het station om met een gekregen NS treinkaartje met de gewone trein naar huis te gaan.

Dankjewel dat ik met je mee mocht Richard. xxx

In de bossen van Itterbeck

28-07-2017

Hoe blij kun je zijn als je oog in oog komt te staan met een ree. Ze bleef zeker 5 minuten naar ons staren. Prachtig. In de bossen bij Itterbeck, Wilsum en Uelsen.

 

Corfu

De vakantie zit er weer op. Corfu, een mooi eiland. Veel olijfbomen en veel Bamboe. We hebben 2 dagen rondgereden met Jimny. In een aantal leuke klein baaitjes op het strand en in zee gelegen, heerlijk echt Grieks gegeten. Genoten van de warmte en van ons appartement Romantic Palace in Agios Gordios. Elke ochtend een wandeling naar de supermarkt voor vers brood en dan 's avonds aanschuiven ergens in het dorp, of toch maar weer bij het appartement omdat de mamma daar zo heerlijk kan koken. Als ik weer naar Corfu zou gaan dan was het weer naar daar.

Het 2e roodborstjes nest is uitgevlogen deze zomer

Hoe mooi is dit. Voor de 2e keer deze zomer bouwde hetzelfde roodborstje een  nestje boven op het buitenkeukenkastje. Gisteren vlogen de 5 kleintjes uit.

In het water

Te leuk en Te lief. Terwijl mama zwaan op het nest bleef omdat ze waarschijnlijk nog op een ei zat te broeden, ging papa zwaan met de al geboren kleintjes het water in.

In het kanaal Almelo-Nordhorn.

mei 2017

Langs het kanaal Almelo - Nordhorn. Dit keer het deel tussen de Agelerweg en  Nijenkampsweg.

maart 2017

Als de zon weer wat warmer word is een wandeling in de Enbertsdijkvenen helemaal de moeite waard, want zeker in maart kun je weer adders spotten die zich opwarmen in de zon en de blauwe heidekikkers laten zich weer horen en zien.

 

winter in januari 2017

18-01-2017

Genieten. Meer is het niet. Zodra er sneeuw valt ben ik blij. Een kleine greep uit mijn vele winter en sneeuwplaatjes. Gemaakt rond het dorp, in de tuin, onderweg, in de bossen van Vasse en in de venen in Vriezenveen.